Μετά από ένα μήνα δοκιμών, η έκδοση 10.2 του iOS είναι διαθέσιμη για κατέβασμα από όλα τα συμβατά iPhone, iPad και iPod Touch.

Η μεγαλύτερη αλλαγή της νέας έκδοσης είναι η ανανεωμένη υποστήριξη emoji που περιλαμβάνει πλέον νέους χαρακτήρες οι οποίοι έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στην έκδοση 9.0 του Unicode spec. Ανάμεσα σε άλλα, εμφανίζουν μια σειρά από διάφορα επαγγέλματα ενώ υποστηρίζουν τις υψηλές αναλύσεις των συστημάτων της Apple.

 

Από πλευράς χαρακτηριστικών, η μεγαλύτερη προσθήκη είναι το TV app το οποίο είχε παρουσιαστεί πριν μερικές εβδομάδες από την Apple αφού αποτελεί για την εταιρεία ένα πολύ σημαντικό στοίχημα για το χώρο της τηλεόρασης. Η νέα εφαρμογή αντικαθιστά αυτή των Videos από όλες τις iOS συσκευές και αναλαμβάνει την αναπαραγωγή βίντεο, μουσικής αλλά και το streaming ταινιών και τηλεοπτικών σειρών που έχουν αγοραστεί από το iTunes. Η εφαρμογή TV συνεργάζεται και με εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών για την αναπαραγωγή του περιεχομένου τους συγκεντρωμένα σε ένα μέρος.

 

Σε άλλα χαρακτηριστικά της έκδοσης 10.2 του iOS, η Apple αναφέρει ανάμεσα στις πολλές διορθώσεις, την βελτιωμένη απόδοση και συνδεσιμότητα των συσκευών της με περιφερειακά bluetooth τρίτων κατασκευαστών αλλά και το πιο γρήγορο frame rate των Live Photos.

 

Το iOS 10.2 είναι συμβατό με το iPhone 5 και άνω, την τέταρτη γενιά του iPad (και άνω), το iPad mini 2 και άνω, την έκτη γενιά του iPod Touch και με όλα τα iPad Pro.

Site: ArsTechnica