Συνεχή άνοδο παρουσιάζει ο αριθμός συνδρομητών της υπηρεσίας Apple Music, με την εταιρεία να ανακοινώνει ότι πλέον διαθέτει 20 εκατομμύρια συνδρομητές, παρουσιάζοντας αύξηση 15% σε 3 μόλις μήνες.

Έχοντας κάνει το ντεμπούτο της τον περασμένο Ιούνιο, η υπηρεσία ανακοίνωσε τον περασμένο Απρίλιο ότι διαθέτει 13 εκατομμύρια συνδρομητές, ένας αριθμός που ανέβηκε στα 17 εκατομμύρια τον Σεπτέμβριο. Αν και το Apple Music αποτελεί μια επιτυχημένη υπηρεσία streaming μουσικής, εντούτοις τα σκήπτρα ανήκουν στο Spotify που με βάση την τελευταία ενημέρωση (Σεπτέμβριος 2016), διαθέτει περισσότερους από 40 εκατομμύρια συνδρομητές.

 

Σε άλλα στατιστικά στοιχεία που ανακοίνωσε η Apple, οι μισοί συνδρομητές βρίσκονται εκτός Ηνωμένων Πολιτειών, με την υπηρεσία να είναι διαθέσιμη σε περισσότερες από 100 χώρες. Ίσως πιο ενδιαφέρον είναι το στοιχείο ότι το 60% των συνδρομητών του Apple Music, δεν έχει αγοράσει μουσική τον τελευταίο χρόνο από το iTunes, κάτι που δείχνει τη μετάβαση από τα ψηφιακά downloads στις υπηρεσίες streaming. Ακόμα, ο καλλιτέχνης Chance The Rapper, του οποίου το mixtape με τίτλο Coloring Book έκανε αποκλειστικό ντεμπούτο στην υπηρεσία, είναι υποψήφιος για βραβείο Grammy, έχοντας βρεθεί στο top 10 της ειδικής λίστας του Billboard, χωρίς να έχει κυκλοφορήσει το άλμπουμ του σε CD ή στο iTunes. Κάτι τέτοιο σύμφωνα με τον Eddy Cue της Apple συμβαίνει για πρώτη φορά.

 

Site: TechCrunch