Κάθε μία από τις μεγάλες εταιρείες έχει εμμονή με τον φωνητικό έλεγχο αυτή την χρονική περίοδο. Από την σειρά ηχείων Echo με την Alexa της Amazon έως στο Home και τα smartphones της σειράς Pixel της Google, όλα σχεδόν τα προϊόντα των μεγάλων του τεχνολογικού κλάδου έχουν ένα ψηφιακό βοηθό για να ξεκινήσετε κουβέντα μαζί του.

Η Microsoft συνεχίζει να εργάζεται σκληρά πάνω στην ψηφιακή βοηθό Cortana που βρίσκεται τόσο στα Windows 10 όσο και σε άλλα λειτουργικά συστήματα. Η εταιρεία πρόσφατα ανακοίνωσε ένα “φρέσκο” όσο και “απλοποιημένο look” για τα apps που υπάρχουν στο iOS και στο Android, το οποίο μοιάζει να γέρνει προς το μωβ.

Οι εφαρμογές είναι ταχύτερες από ποτέ άλλοτε και το νέο τμήμα Quick Actions βάζει τα πιο κοινά αιτήματα και ερωτήσεις σας στο προσκήνιο, όπως είναι οι υπενθυμίσεις, οι συναντήσεις, τα ραντεβού σας ή οι ενημερώσεις για τον καιρό. Η ανανεωμένη εφαρμογή της Cortana για το Android είναι ήδη διαθέσιμη, ενώ για το iOS θα είναι έτοιμη “μέσα στις επόμενες εβδομάδες”. Είναι η πρώτη φορά επίσης που τα apps της Cortana είναι διαθέσιμα στο Ηνωμένο Βασίλειο ενώ στις ΗΠΑ είναι διαθέσιμες εδώ και ένα χρόνο τώρα.

Όσοι έχουν κουραστεί από την Siri ή έχουν βαρεθεί την βοηθό της Google στο Android (Google Assistant) μπορούν να δοκιμάσουν την Cortana της Microsoft (να δούμε πότε στην χώρα μας επιτέλους θα μπορέσουμε να χαρούμε όσα χαίρονται εδώ και καιρό στο εξωτερικό). Αν έχετε PC με Windows 10, τότε να γνωρίζετε ότι η Microsoft έχει ξεκινήσει την διανομή πολλών αναβαθμίσεων και εκεί.

Site: Engadget